Up (parent)

KURUCU VE YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ MUSTAFA V. KOÇ UN ZAMANSIZ ARAMIZDAN AYRILMASININ ARDINDAN TINA YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN OĞUZ AYDEMİR İN YAZISI.

Arkadaşımız,dostumuz,yüreği geniş,mütevazi hayırsever Mustafa Vehbi Koç'u yitirdik.

> Ne acıdır ki,doyamadık.Yeterince ona müteşekkirliğimizi gösteremedik.

> Son onbeş yılda Vakıf çatısı altında hiç bir kuruluşa nasip olmıyacak bir uyum içinde O'nun destek vermesiyle nice projelere imza atıldı.İş hayatımız dışında sosyal sorumluluk etkinliklerinde buluştuğumuz bu platformda,işin hakkını vermek için ne gerektiyse destek oldu.

> Mustafa'nın ilk çalışma hayatı annemin eşi Zeki Öztaş'ın genel müdür olarak çalıştığı İstanbul Oto ile başladığını biliyorum.Bir anlamda kendimi o camianın bir parçası olarak hissettim hep.Gece eğitiminde yüksek öğrenim yaptığım yıllarda Opar'da çalışmışdım.Vakfın ilk kurulduğu dönemde Sualtı Arkeolojisi ile ilk zamanlarda Elmadağ Divan Otelinde Mustafa'nın davetiyle bir çok  akademisyen ve ilgililin katıldığı toplantı  hatırladığım bir kare.

> Bir diğeri Simi adasında,demir atarken görerek tekneme ayağında hiçbir şey olmadan zorlanarak yürüyüp davet ettiğini başka bir kare olarak yine gözümün önüne getirdim.Kurucu Başkanımız,elli küsür senelik arkadaşım Ayhan Sicimoğlu ile Göcek'de birlikdeyken,ona takılmayıp teknemde beklerken kaptanını yollayıp yemeğe davet edişi,sonra deniz uçağında pilotluk yapıp bizi dolaştırıp rahmetli Erdoğan Gönül'ün teknesinde ağırlanışımız,ve daha nice benzer kareler..

> Her seferinde yakınlığı,sıcak ve kibar yaklaşımı beni şaşırtmıştır.Son olarak 17 Haziran 2015de Urla'da adını koyduğu Ankara Üniversitesine ait Mustafa Vehbi Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezinin açılışında plaket töreninde sarılıp müteşekkirliğini belirtmesi de en büyük ödül olarak zihnimde daima canlı tutacağım tatlı bir anı olacak.Sağlığı ile ilgili müdahalemden hiç hoşnut olmamışdı;Divan oteli restoranında her sene tekrarladığı davette genel fiziki görüntüsüne yorum getirdiğimde hayli ekşi bir tavır almıştı.Ancak daha sonra uçağıyla İzmir'den İstanbul'a birlikde giderken,bana hatırlatma yapıp  bu konuda tek bu kadar sert bir ikaz yapan olduğumu ve şu anda istenilen standartlara geldiğini gülecen bir tavırla hatırlatmıştı.

> Şüphesiz yüzlerce sosyal sorumluluk projesi içinden ,onun yegane kendi arzusuyla ismini koyduğu Urla'daki Merkezin sağlıklı çalışması,bir mükemmellik örneği olarak sürdürülebilir bir yapıya kavuşması Vakıf olarak en samimi dileğimizdir.

> O'nu şükranla anıyoruz.

> O'nu şimdiden arıyoruz.

> Mükemmel bir insan,dost ve yöneticiyi çok erken kaybetmek en büyük acımız.