Up (parent)

PÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ
HİPERBARİK ÜNİTESİ AÇILDI.

Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Mustafa V. Koç’un desteğiyle alınan  basınç odasının yer aldığı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hiperbarik Ünitesinin açılışı 28 Mart tarihinde gerçekleşti.

Açılışta, Hiperbarik Ünitesinin bölgede etkili olan ters rüzgarlar sebebiyle soba zehirlenmelerinde ve şeker hastalığı ile ilgili tedavilerde sıklıkla kullanıldığı ve bununla birlikte  özellikle bölgedeki sualtı turizmine hizmet vereceği belirtildi.

Ünite sorumlusu Uzman Dr. Selva Zeren, bir teknisyen ve bir hemşireden oluşan üç kişilik bir ekiple şimdilik günde bir seans tam kapasite ile tedavi yaptıklarını ancak gelen talepler sebebiyle iki seansa çıkmayı planladıklarını anlattı.

Aynı zamanda, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ana Bilim Dalı da eğitime başladı.

Çok dalış yapılan bu bölgede, hayati önem taşıyan Hiperbarik Tedavisinin yapılıyor olması tüm sualtı camiası için çok önemli ve  sevindirici bir haber. Bu cömert bağışı için Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Mustafa V. Koç’a teşekkür ederiz.