Kilikya Kıyıları Sualtı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları

Kelenderis (Aydıncık) Sualtı Çalışmaları - (2002 - 2006)

ODTÜ Sualtı Topluluğu Batık Araştırmaları Gurubu

2003 Dönemi Çalışmaları

Araştırma ekibi 2002 yılında olduğu gibi bu sene de Prof.Dr. Levent Zoroğlu başkanlığında yürütülmekte olan Kelenderis Kazıları bünyesinde sualtı araştırmalarına katılmıştır. Kültür Bakanlığı izni ile yapılan bu seneki araştırmalarda, daha önceden tespit edilen taş ve metal çapalar, taş ve kurşun çipolar ve batık alanı ayrıntılı bir şekilde haritalandırılacaktır. Bu çalışmalara ek olarak, yakın bölgelere keşif dalışları da bu seneki çalışma takviminde yer almaktadır.

Kilikya 2003 çalışmalarının geçen sene olduğu gibi bu sene de TINA Ana Sıponsorumuz olmuştur. Türkiye'de saygın ve özgün bir yere sahip olan bu kuruluş, denizlerimizde yapılan az sayıdaki arkeolojik sualtı araştırmalarına verdiği desteklerle çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz. Bu sene gıda yardımı konusunda yaptığımız başvuruyu olumlu cevaplayan ve Kilikya 2003 Gıda Sıponsorumuz olan MİGROS 'a da buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. 2003 yılı çalışmalarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mız da Terme Gemisi ile araştırmamızın güvenliğini ve su üstü desteğini sağlamıştır.

Fotoğraf: Volkan Evrin @ Kilikya 2003
Fotoğraf: Volkan Evrin @ Kilikya 2003

2003 yılı çalışmaları sonucunda da Yılanlı Ada önlerinde 35 taş çapa, 1 taş çipo, 11 metal çapa, 1 kurşun çipo ve kelepçesi bulunmuş ve belgelenmiştir. Bu çalışmanın sonucunda Yılanlı Ada önlerinde belgelenen tüm çapalar, hazırlanan sualtı çapa haritasına yerleştirilmiştir.

 

     Başa Dön     |           TINA      |           ODTÜ-SAT      |           Kilikya Araştırması